Beruházás

2022.10.21. 13:29

Közel 1,4 kilométeres útszakasz újult meg Sátorhelyen

Zs. K.

A Magyar Közút Zrt. beruházásában megújult a Sátorhelyen átvezető 5702-es jelű Sátorhely-Villány összekötő út, közel 1,4 kilométeren. Csütörtökön délelőtt Őri László, a megyei önkormányzat elnöke, valamint Hargitai János országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a beruházást. 

A fejlesztés keretében egyes helyszíneken a pályaszerkezetet teljes egészében elbontották, majd újraépítették a szakemberek. A deformált felületű helyeken mélymarást követően új aszfalt kötőréteget és új kopórétegeket terítettek. Az új burkolat mellett 1-1,5 méter szélességben külterületen stabilizált földpadka, belterületen nemes padka épült. A meglévő földárkot teljes hosszban tisztították, profilozták, továbbá az átereszek tisztítására, a szükséges helyeken újak építésére is sor került. Felújították a buszöblöket is, melyeknél a buszperonokat akadálymentes kapcsolattal építették meg. A befejező munkaként tartós útburkolati jeleket festettek fel. Mint a közútkezelő tájékoztatott: a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező nettó mintegy 283 millió forintból valósította meg a beruházást.

A sátorhelyi önkormányzat az útfelújítással párhuzamosan megújította a buszvárókat.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!