Ősszel kezdődik

2023.08.10. 14:40

Támogatást nyertek a fociszékház felújítására Szászváron

Wald Kata

Fotó: Google maps

Túraközponttá alakul a fociszékház - az épület átépítéssel egybekötött felújítására 6,5 millió forint támogatást nyert a Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület, a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület által benyújtott pályázattal.
A projekt keretében a fociszékház alsó szintjén új aljzatot alakítanak ki, a falakat javítják, festik, és a burkolatok is megújulnak. Mindemellett két klubhelyiséget, valamint egy mellékhelyiséget is létrehoznak, és nyílászárócsere is része a fejlesztésnek. A fűtés korszerűsítésére is sor kerül: klímákat és elektromos fűtőpanelt is telepítenek a létesítménybe.

Az összesen 7,7 millió forintos fejlesztés eredményeként korszerű, megújuló energiaforrásokat felhasználó túraközpont jön létre, amely a település szabadidős és turisztikai életének bázisaként szolgálhat majd a jövőben. A Szászvári Mocorgók Szabadidő Egyesület által szervezett gyerektáborok helyszíne is a projekt által egy modern, a mai kornak megfelelő igényeket kielégítő, kulturált térrel bővül. Az ökotúrák szervezésében is fontos szerepet szánnak az ingatlannak: itt lenne ugyanis a túrák kezdőpontja. A kivitelezés várhatóan ősszel indul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!