Találkozás

2024.04.19. 14:00

Tuzson Bence igazságügyi miniszter: Szavazzunk Pécsen a változásra!

Tuzson Bence igazságügyi miniszter járt Pécsen április 18-án. A helyi jogi szereplőkkel való találkozás mellett a Baranya Vármegyei Közgyűlés dísztermében tartott találkozóra is ellátogatott, ahol dr. Őri László, a baranyai közgyűlés elnöke, és dr. Hoppál Péter fogadta. A miniszter támogatásáról biztosította dr. Csizmadia Péter pécsi polgármesterjelöltet, illetve Polics József komlói polgármestert.

Mohay Réka

Fotó: LL

Tuzson Bence a pécsi találkozón szót ejtett az európai parlamenti választásokról és az önkormányzati választás tétjét illetően is nyilatkozott.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter járt Pécsen
Tuzson Bence igazságügyi miniszter járt Pécsen
Fotó: LL

Pécs az elmúlt időszakban nem ment jó irányba és lemaradt a többi, hasonló adottságú településhez képest, bár a kormány sokat tett annak érdekében, hogy a település fejlődjön, hiszen az infrastrukturális fejlesztések elérték ezt a várost is. Elkötelezett szándékunk, hogy minél több beruházás érkezzen ide, de egy város csak akkor tud jól működni, ha jó ötletek születnek meg a vezetők körében. Egy országgyűlési képviselőnek és a kormánynak is komoly lehetősége van arra, hogy egy várost támogassanak, de csak akkor, ha helyben megvannak a jó ötletek, gondolatok. Úgy tűnik, Pécsen ezek még nincsenek meg. Viszont, ha változás lesz ebben a városban, akkor Csizmadia Péter személyében most egy olyan polgármestere lehet Pécsnek, akiben már megvannak a gondolatok, ötletek, és mögötte olyan csapat áll, akik képesek a változtatásra. Az ő fejükben már most számos olyan fejlesztési ötlet megvan, amelyek azt a lehetőséget is magukban hordozzák, hogy Pécs legyen Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő városa

 – fogalmazott Tuzson Bence.

– Ezért fontos, hogy a változásra szavazzunk a következő időszakban és olyan polgármestere legyen Pécsnek, aki garanciája lehet a fejlődésnek és az együttműködésnek.

Csizmadia Péterrel beszélgetve bizonyos vagyok afelől, hogy olyan polgármester lesz, aki összefog a kormánnyal, a jó ötleteit megfelelően kommunikálni fogja, terveket tesz le az asztalra, folyamatosan keresni fogja az országgyűlési képviselőket és a kormányt is, a kormány pedig a jó ötletek mellé mindig odaáll – tette hozzá a miniszter.

Tuzson Bence szerint az európai parlamenti választások tétje: háború vagy béke

Látogatásának további apropóját illetően így fogalmazott:

– Több okból jöttem Pécsre, egyrészt, mint igazságügyi miniszter találkoztam az ügyvédi kamara tagjaival és a bíróság vezetőivel, ugyanis számos olyan jogi kérdés van, amelyet át akartunk beszélni a jövő terveivel kapcsolatban. Egy nagyon fontos ok az is, hogy június 9-én két választás is lesz, az európai parlamenti, illetve az önkormányzati választás. 

Az önkormányzati választás tétjéről már beszéltem, de az európai választásról még nem. Ennek is komoly tétje van, amelyet nagyon röviden össze tudok foglalni: háború vagy béke. Európa vezetői olyan irányt jelöltek most ki, ami egyértelműen a háború iránya. Ezt meg kell állítani, s ezt csak egyféleképp tudjuk megállítani, ha az európai parlamenti választásokon is változást tudni elérni, megváltozik az európai fősodor és nem a háború, hanem a béke irányába fogják vinni Európát – fogalmazott Tuzson Bence.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!