Adomány

2024.05.22. 15:40

A pécsi gyermekklinikát támogatták a vadászok (képek)

Az Országos Jótékonysági Vadásztársaság több mint 2 millió forintos adományának köszönhetően három párásító készüléket vásárolt a PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Osztálya. Az eszközök átadását szerdán tartották.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Az adományokat baranyai vadászok ajánlották fel 2023. december 27-én, az Országos Jótékonysági Vadászat Baranya Vármegyei jótékonysági vadászatán. A vadásztársaság részéről hagyománynak számít a gyermekgyógyászati intézmények, kórházak támogatása. A pécsi klinika az elmúlt években ultrahang és elektroterápiás készüléket, valamint digitális, hordozható mellkas-szívó berendezést tudott beszerezni a jótékony vadászoknak köszönhetően.

A most átadott készülékek a lélegeztetett gyermekek gyógyítását segítik. A klinika képviseletében Decsi Tamás klinikaigazgató és Rózsai Barnabás osztályvezető vette át az adományokat. Az igazgató felhívta rá a figyelmet, hogy 167 ágyon több mint 9 ezer fekvőbeteget látnak el évente. A járóbeteg forgalom pedig megközelítőleg 175 ezer esetet számol. A pécsi klinikán a betegségek jelentős részében legalább három vármegye (Baranya, Somogy és Tolna) gyermekbetegeinek ellátása történik. Illetve sokszor az ország távolabbi részéről is érkeznek ide gyermekek.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Junácski András, a vármegyei közgyűlés alelnöke is köszönetét fejezte ki az adományért. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nkft. ügyvezetője adta át a készülékeket és a jótékonysági vadászatok történetéről is beszámolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!