Festői látvány

2024.05.18. 08:00

A vállalkozóbb szellemű túrázókat várják a vasárnapi kirándulásra

Újabb kirándulást szervezett május 19-ére a Meteo Mecsek. Ez a túra kissé nehezebb lesz, de a Nyugat-Mecsek csodáinak látványa minden egyes lépést megér.

Czeczon Enikő

A kirándulás találkozási ideje 10 óra 30 perc, helyszíne pedig a kővágószőlősi községház előtti buszforduló. A busszal érkezőknek fontos információ, hogy Pécsről 10 órakor indul menetrend szerint autóbusz a 6-os kocsiállásról. A személygépjárművel érkezők pedig a faluban tudnak parkolóhelyet találni.  

A túra útvonala a következő lesz: Kővágószőlős - Jubileumi-kereszt - Babás-Szerkövek - Sasfészek - Zsongorkői kilátó - Pálos-kolostor romok.  A nevezetességek és a látványosságok után pedig ugyanezen az útvonalon a kirándulók visszatérnek a Sasfészekig, ahonnan Cserkútig gyalogolnak. Igény szerint itt felmennek a falu mellett található Cserkúti Dombsor Természetvédelmi Területre, hogy teljes panorámában megcsodálhassák a Nyugat-Mecsek hegyvonulatait, majd a Cserkúti horgásztótól festői látványként tárul a kirándulók elé a Jakab-hegy és az alatt fekvő hangulatos Cserkút falu látképe. Ezt követően pedig Cserkúton keresztül visszasétál a csapat Kővágószőlősre.  

A túra hossza mindössze néhány kilométer, viszont a terep nehézsége miatt – a túra első felében jelentősebb emelkedőre lehet számítani – elsősorban a vállalkozóbb szellemű érdeklődőket várják.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!