összefogtak

2021.11.19. 08:08

Drávasztárán bővelkednek hagyományőrző rendezvényekben

A község önkormányzata az elmúlt években több olyan hagyományőrző rendezvényt tartott, amelyek erősítették a kapcsolatot a határon túl élő szomszédaikkal.

Zs. K.

Ehhez egy Interreg-pályázat keretén belül kaptak segítséget. Az idei ősz is bővelkedett programokban, hiszen három hagyományőrző rendezvényt (Elszármazottak találkozója, Nemzetközi kispályás focitorna, Népi fogathajtó verseny) is tartottak. A Dráva másik oldalán a horvátországi Sopje a pályázat fő kedvezményezettje, azonban a drávasztárai rendezvényeken a horvát partnerek is meghívott vendégek. A pályázat keretében megújult a Drávasztárai Kultúrház is.

Az Elszármazottak találkozója egy többéves múltra visszatekintő esemény, amelyet szeptember 18-án tartottak meg. A jó hangulatú rendezvény főzőversennyel kezdődött, az elkészült ételekből pedig a község lakói, az elszármazottak, valamint a meghívott horvát vendégek is megebédelhettek. Ezek után a helyi templomban közös szentmisével, tamburazenekari koncerttel, emlékérem-átadóval, kórusműsorral, valamint este tánccal és zenével folytatódott a délutáni program.

A Nemzetközi kispályás focitornát október 9-én rendezték meg, összesen 8 – magyar és horvát – csapat részvételével. A torna végén közös vacsorát rendeztek a résztvevőknek, az estét pedig a Biseri Drave tamburazenekar zárta. Az október 23-án megrendezett Népi fogathajtó verseny szintén visszatérő esemény a községben. Összesen 6 kategóriában versenyezhettek a fogathajtók, és egy különleges négyesfogat-hajtó versenyt is megnézhettek a látogatók, valamint sétakocsikázásra is volt lehetőség.

Folytatják

A Drávasztárai Kultúrház immár teljesen felújítva és átalakítva várja a látogatókat. Az intézmény rendezvényeknek, gyűléseknek fog otthon adni, a hivatalos átadó pedig december 10-én lesz, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. Drávasztára büszke a hagyományaira, amelyeket igyekeznek is megőrizni. A jól sikerült őszi rendezvénysorozat után bíznak abban, hogy tavasszal is ugyanilyen érdeklődés övezi majd a hagyományőrző programjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában