Vajszló

2021.12.01. 13:30

Házhoz jött a színház

Mohay R.

Karády Katalin életét feldolgozó zenés vendégjátékot tartott Dévényi Ildikó és Lukács Melinda Vajszlón a Balikó Tamás Művelődési központban.

Az ormánsági település életében koránt sem ez volt az első színházi előadás. Évek óta változatos kulturális előadásokkal várják a helyieket. Gyakran játsszák a Pécsi Harmadik Színház előadásait, de a fővárosból, illetve a Pécsi Nemzeti Színházból is érkeztek művészek Vajszlóra. Horváth István polgármesternek Balikó Tamás egykori színházigazgatóhoz kötődő barátságának, valamint személyes érdeklődésének köszönhetően sok művésszel sikerült jó kapcsolatot kialakítania. Haumann Péter például a rendkívül népszerű Szókratész védőbeszéde című önálló műsorával bilincselte le a helyieket.

– Előfordul, hogy valakit lenéznek azért, mert kisebb településen él, mert nincs lehetősége rendszeresen kulturális eseményekre járni. Pedig lenne igényük rá, csak nincs még annyi színházi tapasztalatuk. Ezt az igényt próbálom felkelteni azzal, hogy házhoz hozzuk az előadásokat – fogalmazott Horváth István polgármester.

– Évekkel ezelőtt, egy Cseh Tamás-esten fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy minél több darabot meg kell hívni Vajszlóra. Meggyőződésem, hogy a színvonalból nem szabad engedni, s úgy tűnik, van is rá fogadtatás – tette hozzá a település vezetője, aki már a jövőre nézve is tervezi az újabb programokat. Többek közt Köles Ferenc monodrámáját, A mi utcánkat szeretnék a vajszlóiaknak is bemutatni a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában