Pályázat

2024.03.29. 15:00

Krónikásokat keresnek Baranya vármegyéből is

„Legyél krónikás!” címmel pályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Levéltár.

Mohay Réka

 „Elmesélem 1000 szóban” kategóriában középiskolás diákok, „E-emlék” kategóriában pedig felnőttek jelentkezhetnek, szerte az országból, így Baranyából is. A középiskolások számos témát örökíthetnek meg írásban: ünnepek, családi események, iskola, lakókörnyezet, szokások, néprajzi hagyományok, legendák. A felnőttek pedig digitális formában rögzíthetik élményeiket vagy kutatásaikat, közkinccsé téve emlékeiket, életük emlékezetes eseményeit, helytörténeti kutatásaik eredményeit. 

Feltárhatják családjuk, környezetük történetét, iskolájuk, templomuk, közösségük históriáját, s e történetek elektronikus formában a levéltárak őrizetébe kerülhetnek. A pályázat kulcsszava a visszaemlékezés, helytörténeti és családtörténet tárgykörben lehet pályázni, bemutatva a települések fontos eseményeit. A pályázat részletei a Nemzeti Művelődési Intézet weboldalán olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában