Hitélet

2024.04.13. 20:15

Búcsúk sora várja a híveket idén is a Bátai Szent Vér Kegyhelyen

Búcsúk, zarándoklatok várják a híveket az idei év során is Bátán - a Szent Vér kegyhely programnaptára elkészült.

Wald Kata

Forrás: Pécsi Egyházmegye

E szerint május 30-án, Úrnapján Eucharisztikus estet tartanak, amely 18 órakor eucharisztikus keresztúttal veszi kezdetét, majd 19 órakor ünnepi szentmisére kerül sor, körmenet kíséretében. 

Azt követően június 9-én, Jézus Szent Szívének ünnepe, a hagyományoknak megfelelően idén is az idősek és betegek búcsúját tartják a kegyhelyen. A 10 órakor kezdődő szentmisén  - amelyet Dr. Kocsis Imre teológiai tanár, az Isteni Irgalmasság misszionáriusa mutat be - kerül sor az idősek és betegek Szent Vér ereklyével való megáldására.  

Június 30-a, Jézus Drága Vérének emléknapja a családok búcsúja is egyben. 

A németek búcsúját augusztus 4-én, Urunk színeváltozásának ünnepén tartják. a 10 órakor kezdődő  ünnepi szentmisét Dr. Várszegi Asztrik püspök, ny. pannonhalmi főapát mutatja be.

A görögkatolikus búcsúra augusztus 18-án kerül sor, egy héttel később, augusztus 25-én a Báta-Mohács lovagi zarándoklatra várják a híveket - a programot tavaly indították újára, hagyományteremtő szándékkal, amely a tervek szerint évi rendszerességgel valósul meg egészen mohácsi csata fél évezredes évfordulójáig, azaz 2026-ig.
A Szent Vér egyházmegyei kétutas gyalogos zarándoklatának napja szeptember 14. - a 15 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Michael Wallace Banach memphisi c. érsek, apostoli nuncius mutatja be.  A programnaptár a szeptember 28-i elváltak és egyedülállók zarándoklatával ér véget: a gyalogos zarándoklat 14 órakor püspöki szentmisével, és dicsőítéssel zárul. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!