Bosnyák és magyar művek is felcsendülnek

2024.05.07. 10:38

Bosznia sokoldalú identitását testesíti meg a kulturális műsor

A Nemzetközi Évad – International Seasons – keretében bemutatkozik a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti Aulájában május 7-én Bosznia Hercegovina délután 3 órától.

Czeczon Enikő

A PTE Rektora meghívásának eleget téve Pécsre látogat Bosznia Hercegovina négy egyeteme: a Tuzlai Egyetem, a Szarajevói Egyetem, a Mostari Egyetem és a Banja Luka-i Egyetem. 

A Szarajevói Egyetem ebből az alkalomból a kortárs tájképben elmerülő programot mutat be, amelyen bosnyák és magyar zeneszerzők művei mellett keleti és nyugati hagyományokból származó művek csendülnek fel.  

Az esemény két fellépője, Belma Alić – cselló – és Belma Šarančić – harmonika –, akiknek műsora megtestesíti Bosznia sokoldalú identitását.  

A Szarajevói Egyetem, a Tuzlai és a Mostari Egyetemmel elmélkedésre hívja a közönséget, hogy közösen gondolkodjanak a művészetek erejéről, amely elősegíti a kulturális sokszínűséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!