Programajánló

2024.05.01. 12:30

Örömteli híreket tett közzé a Pécsi Harmadik Színház

Májusban is több produkcióval készül a Pécsi Harmadik Színház.

Mohay Réka

Forrás: Pécsi Harmadik Színház

Fotó: Tóth László

A nagyszínpadon május 4-én este 7-kor Gergely Róbert tart anyák napi koncertet, immár visszatérő vendégként.

  • Május 11-én a színház ad otthont a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó és Fesztivál Dél-Dunántúli Regionális fordulójának produkciói számára.
  • Május 17-én a Fonti 5 Táncműhely ad vendégjátékot A kis herceg címmel.
  • Május 31-én a Fergeteges komédia lesz újra látható.
  • A stúdiószínpadon május 4-én délután Hajnal Éva Az a nap című verseskötetének bemutatóját rendezik meg, a szerzővel Moravetz Levente beszélget.
  • Május 8-án a gyerekeknek szóló Mesék a varázsbőröndből előadást láthatják, május 28-án pedig Lukács Melinda és Dévényi Ildikó a Karády című előadást hozza újból Pécsre.
  • Május 29-én pedig a Kartonpapát játsszák.

A színházban Herczeg Adrienn rendezésében tavaly év végén debütált  Tasnádi István: Kartonpapa című fekete komédiája alapján született előadás.

A darab most meghívást kapott a július 30. és augusztus 3. között rendezendő 17. Ördögkatlan Fesztiválra.

Ennek köszönhetően augusztus 3-án két alkalommal: 13.00 és 17.00 órakor is láthatják produkciónkat az érdeklődők a beremendi tornateremben.

Az előadásban többek között Bacskó Tünde is játszik. Vele kapcsolatban a teátrum örömmel tette közzé, hogy az ELLE Hungary idén már Magyarországon is másodszorra hirdeti meg nemzetközi díjának hazai verzióját, az ELLE AWARDS-ot, melyben „Az év színésznője” kategóriában Bacskó Tündét is a díjra felterjesztettek között találjuk. Részletek a színház weboldalán olvashatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!