Labdarúgás

2023.03.14. 14:30

Munkájuk mellett még a bőrt is kiválóan rúgják

Móga Richárd

Fotó: Pezzetta Umberto

Záporoztak a találatok a labdarúgó megyei III. osztályú bajnokságokban, de talán Nagydobszán rendezték a legfordulatosabb összecsapást, ahol kilencgólos mérkőzésen nyert a Baksa.

A lehető legjobban kezdődött a sereghajtó nagydobszai klub számára a mérkőzés, hiszen már az ötödik percben vezetéshez jutott, viszont percekkel később jött is a válasz. A motiváltsággal nem volt gond hazai oldalon, ugyanis az első pontjait már nagyon szerette volna megszerezni a Nagydobsza, így a 19. percben Horváth Roland találatánál ismét kitört az örömünnep. Az első játékrészben még fordult a kocka, de a félidő utolsó pillanataiban kiegyenlített a házigazda. A fordulás után elfogyott erejével a még pont nélkül szereplő klub, így a Baksa háromszor is beköszöntött, ami végül könnyed győzelmet jelentett.

A Dárdai-csoportban is kilógott egy párharc, már ami az izgalmakat illeti, hiszen a Borjád otthonában már a harmadik percben vezetést szerzett a Geresdlak, de Balogh Dávid duplájának köszönhetően egészen a 70. percig a hazai együttesnél volt az előny.

A hátralévő időben Brecska László legénysége viszont begyújtotta a rakétákat, így előbb Pintér Attila kiegyenlített, majd Schweéninger eldöntötte a csatát.

Czibulka-csoport (13 csapat), 16. forduló: PTE PEAC III.–Újpetre 2–2, Szalánta–Egerág 0–3, Bányász–Gyód 1–3, Szászvár–Orfű 2–1, Hidas–Bogád 2–1. A Hosszúhetény–Sásd mérkőzés elmaradt.
Az élmezőny: 1. Egerág 32 pont, 2. Hosszúhetény 31, 3. Gyód 30.

Csík-csoport (8), 12. forduló: Nagydobsza–Baksa 3–6, Hobol–Szigetvár 3–2, Kishárságy–Misinai Sasok 0–2. A Vajszló–Lakócsa mérkőzés elmaradt.
Az élmezőny: 1. Misinai Sasok 22 pont, 2. Vajszló 17, 3. Szigetvár 15.

Dárdai-csoport (12), 13. forduló: Sátorhely–Görcsönydoboka 6–0, Báta–Babarc 1–2, Borjád–Geresdlak 2–3, Magyarbóly–Palotabozsok 1–5, Szajk–Olasz 1–2, Drávaszabolcs–Dunaszekcső 2–3.
Az élmezőny: 1. Sátorhely 30 pont, 2. Szajk 30, 3. Palotabozsok 28.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában