Kosárlabda

2024.01.09. 17:17

Megkapta ellenfelét a kupában az NKA Universitas Pécs

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Kisorsolta kedden délután a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetség a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa programját. A bajnokság első felét a legjobb nyolcban záró újonc, NKA Universitas Pécs is ott lesz a kihívók között, akik a Szombathely címére pályáznak.

A sorsolást a 98-szoros válogatott Báder Márton és az MKOSZ főtitkára, Bodnár Péter segítségével történt, ők húzta ki a csapatokat, amelyeknek január 24-én kell majd egymással szembe nézniük a negyeddöntőben, s kiharcolni a tagságot az április 6-7-i final fourban.

Elsőként az Alba Fehérvár neve került elő, majd a Szegedé, az NKA Universitas Pécsé és a Debrecené. Az ellenfelek a következő sorrendben jöttek ki: a Szombathelyet húzták először, így rögtön kialakult egy szuperrangadó, majd a Körmend, a Zalaegerszeg és a Szolnok következett.

A pályaválasztók a jobb mérleggel rendelkező együttesek lesznek, így minden esetben a másodjára húzott csapatoknak kedvez ez.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének programja: Zalaegerszeg–NKA Universitas Pécs, Körmend–Szeged, Szombathely–Alba Fehérvár, Szolnok–Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában