TCR World Tour

2024.04.19. 15:16

Olaszországban rajtol Michelisz címvédő idénye

Kvanduk Bence

Fotó: MariusHecker/FocusPackMedia

Kezdődik a TCR World Tour második szezonja, amelyre a baranyai Michelisz Norbert címvédőként utazik a Hyundai-jal, s idén már Magyarországon is közvetítik a televízióban a sorozatot, a Sport2 tűzte műsorra.

Az első versenyhétvége a Rómához közeli Autodromo Vallelungán lesz, ahol a spanyol Mikel Azcona mellett az argentin Néstor Girolami is Michelisz csapattársa lesz.

Kellenek is majd a pályán olyanok, akik segíthetik a bajnokot, hiszen idén az ő hátán lesz a céltábla, ráadásul az erőkiegyenlítés miatt megeshet ismét, hogy az új, letisztult festésben pompázó Elantra hátrányban lesz.

Az év első időmérőjét ezen a szombaton 11.20-tól futják, ahol gyorsan képet kaphatunk arról, hogy ezen a hétvégén milyen lesz az erősorrend, majd még ezen a napon 17.15-kor egymásnak is feszülnek a pilóták a lehető legtöbb pont megszerzése érdekében. A fordított rajtrácsos futamot másnap 14.25-től rendezik, ahol még nagyobb izgalmakra számíthatunk a verseny jellegéből kifolyólag. 

A tavalyihoz képest egyelőre kevesebb verseny szerepel a sorozat naptárában, s a címvédő nem térhet vissza a hazai versenyre sem, hiszen idén nem futnak majd Mogyoródon a versenygépek. A sorozat szervezője és a Hungaroring vezetősége nem talált jó időpontot.

A hétvége programja

Szombat

11.20: Időmérő (Élőben: Sport 2).
17.15: Első futam (Élőben: Sport 2).

Vasárnap

14.25: Második futam (Élőben: Sport 2).

A későbbi, bejelentett versenyhétvégék

Május 3-4.: Marokkó (Marakes).
Június 7-8.: Egyesült Államok (Ohio).
Július 19-21.: Brazília (Interlagos).
Augusztus 2-4.: Uruguay (El Pinar).
Október 18-20.: Kína (Zhuzhou).
November 14-17.: Makaó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában