Labdarúgás

2024.04.15. 10:42

PMFC: „ha még hármat nyerünk, biztos bennmaradunk”

Fontos három pontot gyűjtött be a Pécs a labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Tiszakécske ellen. Mátyus János máris egy kicsit derűsebben látja a PMFC helyzetét. Számításai szerint még három győzelem elég lehet a bennmaradáshoz.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Terbe a 32. percben szerzett találatával a kieső zóna fölé lőtte a PMFC-t, s így kezdődhet a matek is, hogyan lehet megtartani ezt a helyet.

PMFC
Rácz László arcán látszik, mennyit jelentett a siker a PMFC-nek
Fotó: Löffler Péter

– Ha van fontos győzelem, akkor ez az volt – jelentette ki Mátyus János, a PMFC vezetőedzője a találkozó után. – Elképesztő nyomás alatt játszottunk, egy tipikus kiesési rangadót vívtunk. Játszottunk már ennél sokkal jobban, és akkor nem jött a siker. Ideje volt már ennek, nagyon boldog vagyok! Nem volt még ilyen az életemben, hogy hat mérkőzésünk nem volt sikeres! Rendkívül fontos győzelem volt ez számomra, mert nagyon gyorsan meg tudok szeretni egy csapatot, egy várost, és ez ezúttal sincs másképp. Segít ebben az, hogy elképesztő tisztelettel és szeretettel fogadtak Pécsen. Akár merre mentem, hihetetlen szeretet fogadott. Szeretném ezt megháláni! A képlet egyszerű, hat meccsünk van még, amiből ha hármat megnyerünk, biztos bennmaradunk. Azon leszünk, hogy már a Honvédtól is bravúr sikerrel távozzunk.

Persze nem lesz egyszerű a PMFC dolga a szezon végéig. Még találkozik a Honvéddal és a Szombathellyel, majd elutazik Győrbe, s fogadja még a Soroksárt és a Szegedet. Az utóbbi kettő között pedig a Budafokhoz látogat.

Mátyus számításai szerint valószínűleg az egyik győzelmet a Budafok ellen kell aratniuk, hogy még egy riválist maguk mögé szorítsanak, hiszen a BVSC-Zugló azért még szerezhet egy ponttal többet hat forduló alatt, mint a Pécs.

A PMFC-nek az előtte állóval szemben vannak talán jobb esélyei

Ha valóban megszerzi a három sikert a PMFC, és a fennmaradó három mérkőzésen ikszel, akkor 43 egységgel zárja a bajnokságot, az elmúlt évben ez a Csákvárnak is elég volt (42 gyűjtött), hogy elkerülje az osztályozót is. Viszont a három győzelemre és három ikszre képes lehet az újonc BVSC is  – bár a Kozármisleny és a Nyíregyháza ellen messze nem esélyes –, így egy vereség keresztbe húzhatja ezt a számítást. A másik oldalról, ha a Pécs három győzelmében benne van egy Budafok elleni siker, akkor a fővárosi piros-feketéknek máris csak a fennmaradó öt meccsen van esélyük biztosítani a helyüket. Ha a Szeged elleni meccset papírformára vesszük, akkor négy találkozón kellene tíz pontot szerezniük, hogy előrébb végezzenek, mint a Pécs. A Siófok és a Mosonmagyaróvárt nagy valószínűséggel legyőzik, viszont ha Soroksáron ikszelnek, és az utolsó fordulóban a Barcika is kifog rajtuk, akkor a PMFC felülkerekedhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában