Labdarúgás

2024.05.03. 10:56

Amit az élet elvett tőlük, azt most visszavennék – pikáns csatával indul a hétvég forduló

Pikánsnak ígérkező találkozó vezeti fel az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság huszonötödik fordulóját, de több párharc is felkeltheti a vármegyei labdarúgás szerelmeseinek figyelmét. Egy biztos: a nyitómeccsen a Siklós szeretné visszavenni azt, amit az élet korábban elvett.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Május 4., szombat, 11.00 
Siklós– PTE PEAC II. 
Talán a hétvége legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzése vezeti fel az AutóCity Volkswagen Baranya Vármegyei I.-es bajnokság huszonötödik fordulóját, ráadásul elég korán megrendezik a párharcot, így a győztes félnek lesz ideje kiélvezni a sikert. Már ha persze dűlőre jutnak a felek, de abból kiindulva, hogy idén az egymás elleni ütközeteken mindig volt döntés, kevés esély van arra, hogy döntetlennel végződjön a találkozó. Szeptember közepén a pécsi együttes nem kegyelmezett Siklóson (0–4), novemberben viszont jött a revans (0–2). Mégis talán a legutóbbi, márciusi összecsapás marad emlékezetes, mikor a 2024-es naptári év veretlen alakulata csupán egy kilencvenedik percben szerzett öngóllal zsebelte be a győzelmet (1–0). Bíró Ferenc legénysége tehát igencsak elszánt, s ha erővel és kellő fókusszal bírja a brigád, akkor könnyen borulhat a papírforma. 
Bíró Ferenc, a Siklós vezetőedzője: – A hétvégén egy fájó vereség után, ahol hatalmasat küzdöttünk, pont nélkül maradtunk. Ezúttal majd egy jó formában lévő együttessel találkozunk. Utoljára egy öngóllal vesztettünk ellenük a kilencvenedik percben (1–0). Remélem, hogy a sors most valamit visszaad, és győztesként hagyjuk el a pályát! 
Molnár Gábor, a PTE PEAC II. vezetőedzője: – Remek formát mutat a csapat tavasszal. Reményeim szerint tudjuk folytatni a jó sorozatunkat. Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a Siklós egy jó erőkből álló, jó együttes, ami az előző egymás elleni mérkőzésünkön is bebizonyosodott. Küzdelmes mérkőzésre számítok!

Amit az élet elvett tőlük, azt most visszavennék Siklóson.
Amit az élet elvett tőlük, azt most visszavennék Siklóson.
Fotó: Laufer László

 

Május 4., szombat, 17.00 
Lovászhetény-Pécsvárad–Nagykozár 
A 2023/24-es szezon végéhez közeledve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Nagykozár labdarúgócsapata kilóg ebből a mezőnyből. A vezetőség az idény elején egy edzőváltással megpróbált valami merészet húzni, de látszólag nem vált be a dolog. Sokáig tartotta hetedik helyét az együttes, de inkább csak a PVSK gyengélkedése miatt. Tehát Takács Lajos alakulata egyértelműen vesztenivaló nélkül csatázhat a hátralévő bajnokikon, de könnyen lehet, hogy be kell állítani a buszt a gólvonal elé, ugyanis a Lovászhetény-Pécsvárad azért képes kitömni aktuális ellenfelét. Na de vendégoldalon reményt adhat, hogy a két fél idei egymás elleni párharcai azért szorosan végződtek, még akkor is, ha csupán egy pontot szedett össze a Nagykozár (1–1, 1–2, 2–3). Mondjuk azt éppen idegenben. 

Komló– Bóly 
Szebb szezonban bízott mindenki a Komló háza táján, de az idényben mutatott játék alapján ez a hatodik pozíció a realitás. A Bóly is magasabbra vágyott, így kijelenthetjük, hogy a csalódott együttesek egymás ellen vigasztalódhatnak. A vendégcsapatnak még megvan az esélye a bronzéremre, ezért pedig vélhetően majd mindent meg is fog tenni. Igaz, a Komló is előzhet még, de talán már fontosabb letenni az új alapokat, nem pedig feladni mindent egy esetleges ötödik helyért. Mindenesetre a komlói alakulat hétvégi riválisa ellen már begyűjtött négy pontot (3–2, 1–1), így már csak ebből is kiindulva bízhatunk abban, hogy izgalmasan alakul az ütközet. 

Május 5., vasárnap, 17.00 
Villány–PVSK 
A listavezető az elmúlt három meccsen nyeretlen maradt, míg a PVSK ebben az időszakban négy pontot szerzett, így feljebb lépett a tabellán. A Villány ebben a kiírásban kétszer már legyőzte a pécsi klubot (2–0, 2–5), de november elején az akkor még sereghajtó sikerétől volt hangos a vármegye. A meglepetés tehát benne van, de az sem kizárt, hogy egy gólfesztivállal tér vissza a győzelmi ösvényre Kósa Zoltán legénysége. Egy biztos: hazai siker esetén közelebb kerülnénk a végső győzteshez. 

 1.Villány24164466-3051
 2.Lovász.-Pécsv.24145554-2646
 3.PTE PEAC II.24134745-3043
 4.Bóly24123944-4039
 5.Siklós241031127-4733
 6.Komló23751136-4626
 7.PVSK24371419-4316
 8.Nagykozár23331725-5412

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában