Kultúra

2008.05.04. 07:28

Lajkó Félix Pécsett mutatja be hegedűversenyét

A Mesterbérlet a „riasztó gondok” ellenére a PTE Szigeti úti aulájában folytatódik, méghozzá soha nem hallott produkciókkal.

Mészáros B. Endre

– Kocsis Zoltán külön kérte, hogy számoljunk be neki a szirénás közjáték fejleményeiről, miután a népszerű koncertsorozatban ősszel éppen ő és zenekara nyitja a sort – fogalmaz Várnagy Attila, a Dél-dunántúli Kht. vezetője. – Remélhetőleg nem lesz több hasonló baki, mert nemzetközi hírű előadók, és olyan ritkaságok szerepelnek az összeállításban, amelyek a vájt fülűeknek, és a klasszikus zene szórakoztatóbb vonulatát kedvelőinek egyaránt kielégítik a vágyait. Kocsisék például egy igazi kuriózummal indítanak, Mozart háromzongorás művével, melyet a Ránki család, Ránki Dezső, Klukon Edit és fiuk, Ránki Fülöp szólaltat meg. Országos szenzációt sejtet Lajkó Félix hegedűversenyének pécsi ősbemutatója is, amit a szerző játszik a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarral közösen. Marad érdekesség jövőre is, a téli időszakban Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar egy japán hegedűművésszel, Akiko Suwanaival érkezik, majd neves operaénekesektől Händel Athaliáját hallhatjuk, ezt az oratorikus művet talán még sohasem mutatták be hazánkban. A csattanó pedig egy vidám Dvorák, Smetana összeállítás a Filharmónia Társaság zenekarától.

Áriák Tokody Ilonával

Unikális komolyzenei csemege érkezik a jövő csütörtökön is Pécsre, a Művészetek és Irodalom Házában az ország talán leghíresebb aktív operaénekesnője, Tokody Ilona ad hangversenyt Vígh Andrea hárfaművésznővel. A Zenekadémián karácsonykor bemutatott műsorban a Tosca imája, Verdi Othellójából az Ave Maria, és Bellini Rómeó és Júliájából Júlia románca is elhangzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!