Krimi

2024.05.07. 16:00

Súlyos iszlamista fenyegetés érkezett több iskolába: magyar diákok is érintettek

Bombariadó volt kedden több szlovákiai tanintézményben, magyar iskolásokat is megfenyegettek.

MW

A kép illusztráció!

Fotó: Shutterstock

"A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van" – írták az iskolákba eljuttatott e-mailben.

Pozsony megyében a Malackai, Szenci és Bazini járás iskoláiban jelentettek bombariadót – tájékoztatott a Pozsonyi Megyei Rendőrség szóvivője, Silvia Šimková.

A Ma7 arról számolt be, hogy bombariadó miatt kiürítették a jókai, nádszegi, zsigárdi és hidaskürti iskolákat is.

A lap régiós tudósítójának értesülései szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) is kiszállt a helyszínekre, átvizsgálják a Felső- és Alsószeli iskolákat, a Galántai járásban több iskolát evakuáltak - írja a Mandiner.

Úgy tudni, az iskolákba az alábbi szlovák nyelven írt e-maileket küldték el:

"A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van. A fájdalmas vég utolér benneteket. Harcosaink jó céllal érkeztek, hogy elhozzák nektek az iszlám vallást. Végeredményben az üdvösség az iszlámban van, nem a ti hamis vallásaitokban.

Amikor a testvéreink a rendszer miatt menekültek, ti lezártátok a határaitokat. Azt gondoltátok, hogy ez megvéd benneteket a teremtőtökkel való találkozástól? 

Most itt vagyunk az egész országotokban. Csak az a lehetőségetek van, hogy csatlakoztok hozzánk, vagy megadjátok magatokat, vagy meghaltok. És jaj annak, aki agressziót követ el ellenünk."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!