Postabontás

2021.11.19. 10:35

Meglehetősen komoly az igény a Fogtündér programra – jelzi a szervező

Köszönet a szülőknek a Fogtündér programban tanúsított partneri együttműködésért, az egymást támogató, felelősségteljes magatartásért!

Dunántúli Napló

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A jelenlegi jogszabályok értelmében a kisgyermekek rendszeres fogászati szűrővizsgálata 3 éves kortól kötelező. A 3 év alatti gyermekek számára nincs szervezett, avagy kötelező fogászati szűrővizsgálat, kontroll. A 3 éves korú gyermekek egyharmadának van szuvas foga. Ezért dr. Szántó Ildikó, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinika tanszékvezetője kezdeményezésére a fél–4 éves korú gyermekek számára Pécsett ingyenes szűrővizsgálatot szerveztek két alkalommal.

Az Érted és Veled Alapítvány segítette ennek operatív megvalósítását. A szűrést nagy érdeklődés kísérte, ezért több jelentkező kisgyermeket nem tudtunk regisztrálni. Köszönjük a gyógyszertáraknak, a helyi médiumoknak, hogy segítették a meghirdetést és elismerésünket szeretnénk kifejezni a szülőknek a partneri, felelősségteljes magatartásért, hogy azonnal lemondták az időpontot, ha a regisztrálás után közbejött valami. Egyetlen olyan szülő sem volt, aki ne jelezte volna azt, hogy nem tudnak részt venni. Ennek köszönhetően tudtuk regisztrálni a felszabaduló helyekre a várólistán állókat, és ezáltal a gyermekfogászaton közel 80 kisgyermek szűrését tudták elvégezni. A szűrési program november 22-én Mohácson és 23-án Sellyén folytatódik.

Dr. Sipos Erika, a Fogtündér program felelős szervezője

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában