Postabontás

2023.05.14. 19:15

A bólyi példa követendő lehet Pécsnek is - vélik olvasóink

Dunántúli Napló

Forrás: L.P.

Kell egy településnek egy több évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkező, kreatív gondolkodású, pártállástól független polgármester, aki nem vár arra, hogy a dolgok önmaguktól megoldódjanak. Ilyen többek között Bóly polgármestere, aki újra kitett magáért. A kisváros akár minden nap szerepelhetne a hírekben, új ötleteivel, gondolataival. A polgármester nem ijedt meg akkor, amikor annak idején a termálvíz kutatófúrás nem járt eredménnyel. Addig próbálkozott, amíg nem sikerült elérni, hogy a bólyi középületek nagy részének fűtése a város saját termálkútjával legyen biztosítva. 

Legújabban - ahogy arról már olvashattunk - a város központjában egy új, minden igényt kielégítő nyugdíjasházat építenek, amelynek várható befejezési határideje szeptember vége. A cikk szerint a huszonkét modern lakrész a gondozási központ egyes épületeinek átalakításával valósul meg. A példának ragadósnak kellene lennie Pécs város vezetése számára is. Pécsnek van egy jó helyen lévő, üresen álló, lepusztult, nyugdíjasháza – tudomásom szerint még terve sincs a városnak, hogy mit kezdjen vele. Itt a bólyi példa. Kellene egy ember – például önkormányzati biztos -, akinek az a feladata, hogy foglalkozzon a nyugdíjasok problémáival, különösen a lakhatásukkal, hogy az egyedülállóknak, mozgásukban korlátozott házaspároknak a belvárosban - ahonnan minden intézmény könnyen megközelíthető - lakhatási lehetőséget biztosítson a város. A bólyi példához hasonlót. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!