Teltházra számít a nyugdíjasház

2023.05.12. 11:33

Szeptember végére készülnek el az időseknek otthont nyújtó modern lakrészek Bólyban

W. K.

Fotó: L.P.

Szeptember végére elkészül a város központjában az új nyugdíjasház. A nagyszabású építkezés utolsó fázisához értek, belső munkálatok vannak még hátra, jelenleg a fürdőszobákat burkolják a szakemberek. 

Mint azt Hárs Józseftől, Bóly polgármesterétől megtudtuk, 22 modern, egy-, másfél-, illetve kétszobás, önálló konyhával, fürdőszobával ellátott lakrész kap helyet a gondozási központ egyes épületrészeinek átalakításával megvalósult nyugdíjasházban. Ezt a lakhatási formát kifejezetten olyan időseknek szánják, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi, hogy saját magukról önállóan gondoskodjanak.

Az elsősorban a Bóly és térsége nyugdíjasai számára életre hívott szolgáltatás iránt hatalmas az érdeklődés, a polgármester úgy fogalmazott, ha most meghirdetnék a lakrészeket, a ház azonnal megtelne. Egyelőre nincs még önkormányzati döntés arról, hogy mik lesznek a lakhatás feltételei, több verzió is felmerült lehetőségként: elképzelhető, hogy a hagyományos gyakorlatot veszik át, és bekerülési költséget kell majd a beköltözőknek fizetniük, de azt a megoldást is fontolgatják, hogy napra meghatározott bérleti díjat kérnek majd a lakóktól. Ugyanígy egyelőre az se tisztázott még, hogy túljelentkezés esetén - amire lehet számítani - mi alapján állítja fel a sorrendet az önkormányzat, ezekről a kérdésekről a nyár folyamán dönt a képviselő-testület. 

Az új bólyi nyugdíjasház által kínált lehetőségek egészen speciálisnak mondhatók, hiszen a leendő lakók számára biztosított lesz, hogy igény esetén a gondozási központ szolgáltatásait, mint például az étkezést, takarítást stb. igénybe vegyék, és ha szeretnének, részt vehetnek az intézmény által szervezetett közösségi programokon is. Ha pedig szükség van rá, a gondozási központ személyzetét is tudják hívni - a jelzőrendszert már kiépítették. A nyugdíjasház lakói számára közös mosókonyha áll majd rendelkezésre, illetve egy társalgó is az idősek kényelmét szolgálja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!