Követendő

2024.04.27. 08:20

A falu a városnak példát mutat - észrevételezi olvasónk

Jó pár évvel ezelőtt a szomszédom meghívására részt vettem Bicsérden egy kiállításon, amelyen számitógépen készített képeket lehetett megtekinteni.

Wald Kata

Már akkor elcsodálkoztam azon, hogy milyen jó dolgokat meg lehet valósítani egy településen, ha annak van egy jó vezetője, azaz polgármestere. A település vezetésének ötletgazdagságára jellemző, és kiváló szervezőkészségéről árulkodik,  hogy a Dunántúli Napló hasábjain is rendszeresen olvashatunk Bicsérdet érintő újdonságokról, fejlesztésekről, 

A DN-ben a  faluval kapcsolatosan megjelenő információk azt is bizonyítják, hogy folyamatos megújulás nélkül nincs jövője a településnek. Az a gondolat is eszembe jutott ennek kapcsán, hogy időnként talán fel kellene cserélni a települések között a polgármestereket, hiszen úgy tartja a mondás, hogy új seprő jól seper.  Természetesen tudom, hogy erre nincs lehetőség. 

A nagyvárosok pedig sokszor bizony példát vehetnének a falvakról, mert ami jelenleg folyik egyes képviselő-testületekben - egymás kritizálása, egymás munkájának a hátráltatása -, az nem feltétlenül szolgálja az adott város érdekeit. Az is felmerül az állampolgárok fejében, hogy miért nem határozzák meg és teszik nyilvánossá, például akár öntapadós matricákkal a buszmegállókban, boltok bejáratának közelében stb., hogy ki az adott terület önkormányzati képviselője, hol érhető el, illetve a fogadónapjainak helye, száma és időpontja is fel lehetne tüntetve. Mindemellett az elért eredményeket is fel lehetne a név mellé sorakoztatni. Az elérhetőségek ily módon való közzétételével mindenki számára könnyebben elérhetővé válna az adott képviselő, és egyértelműen látni lehetne, hogy mit tett az illető az adott városrészért. 

Frantó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!