Postabontás

2024.04.27. 19:09

A kutyának jó, ha emberként kezelik?! - kérdi olvasónk

Wald Kata

Fotó: Fernando Trabanco Fotografía

Szeretem a kutyákat, egy baranyai kis faluban élek, mindig is volt házőrzőnk az udvaron. Olvastam a Postabontásban a felháborodott olvasói levelet, amiben a panaszos azt kifogásolta, hogy a helyi járat ülésére engedte ülni a kutyáját az egyik utas. Az, hogy szájkosár miért nem volt az állaton, eleve kérdés. Nme tudni, hogy egy hirtelen fékezés milyen reakciókat indít el az állatban - lehet, hogy ijedtében például megharap valakit. 

A másik gondolatom, hogy sajnos napjainkban divattá vált, hogy a kutyákat teljesen úgy kezelik sokan, mintha emberek lennének. Egyre többen ruhába öltöztetik a kedvenceiket, étterembe, kávézóba, boltba viszik magukkal - és az igényre reagálva egyre több kutyabarát szállás-, illetve vendéglátóhely, stb. üzemel. A minap az egyik pécsi lakberendezési üzletben sétálgatott egy pulóverbe öltöztetett eb a gazdája mellett. Felmerült bennem a kérdés: biztos, hogy ez a kutyáknak is jó?! Vajon ezen elgondolkodnak a kedvenceiket emberként kezelő gazdák?

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!