Postabontás

2024.05.02. 19:54

A banktitok már nem számít? - kérdi olvasónk

Wald Kata

Forrás: shutterstock

Fotó: evrymmnt

Nem engedték, hogy hivatalos ügyintézésnél a felnőtt ügyfél édesanyja is jelen legyen - olvashattuk a panaszt a Postabontásban. A levél írója a banki ügyintézés viszontagságait is megemlíti, miszerint ott nem jelent problémát, ha az egyik ügyfél hallja, hogy a másik ügyintéző asztalánál milyen információk hangzanak el. Utóbbival kapcsolatban sajnos nekem is vannak negatív tapasztalataim. Két pénzintézetnek is ügyfele vagyok. Sajnos mindkettőre az a jellemző, hogy a személyes ügyintézésre még akkor is várakozni kell, ha előzetesen foglalok időpontot. Így volt alkalmam mindkét helyen megtapasztalni, hogy a banktitok, gyakorlatilag ez esetben egyáltalán nem létezik. 

Az ügyfelek adatait, azt, hogy milyen ügyben érkeztek, mit szeretnének elintézni, esetleg mennyi pénz van a számlájukon, a közelben várakozók biztos, hogy hallják. Ahogy a szomszédos pultoknál ügyet intéző ügyfelek számára is abszolút kivehetők ezek az információk. Akaratlanul is hallják. Mert a két pultot nem választja el szinte semmi egymástól. Ráadásul van, ahol  a pénztárnál történő folyamatok is egyértelműen láthatók. Tudni lehet, ki vesz ki pénzt, és ki az, aki beteszi, még azt is ki lehet következtetni, hogy magas, vagy alacsony az összeg. 

Édesanyám elmúlt már 80 esztendős. A banki ügyeit személyesen szereti intézni. Minden alkalommal elkísérem, mert ilyen körülmények között úgy érzem, veszélynek van kitéve. Ha például pénzt vesz fel, és azt az ügyféltérből valaki kiszemeli, annak bármilyen következménye lehet. Úgy gondolom, sokkal nagyobb diszkréció, az ügyfelek adatainak fokozottabb óvása lenne elvárható a pénzintézetektől. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!