Hírek

2005.09.17. 00:00

Valami másra készült a Debrecen Donyeckben

Az előzetes információk alapján számíthattunk arra, hogy rendkívül nehéz mérkőzés vár a magyar bajnokra az ukrán Sahtar Doneck otthonában. A 4-1-es vereség azonban a vártnál is nagyobb „pofon” volt. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a szeptember végi visszavágón csak a csodával határos módon dolgozhatja le a hátrányt a Loki.

L. L.

Némi mentség a DVSC számára, hogy a Bajnokok Ligájában sikeresen rajtoló csapatból hét játékos hiányzott. Nem léphetett pályára Donyeckben a sérült Habi, Vukmir és Madar, sárga lapjai miatt hiányzott Máté, míg az elmúlt hetekben külföldre szerződött Bogdanovics, Kerekes és Böőr. Őket nagyon nehéz pótolni, még akkor is, ha a csapat vezetése szerint sikerült helyükre hasonló képességű játékosokat szerződtetni. Ha így van, akkor is idő kell a beilleszkedéshez.

Képtelenek voltunk saját játékunkat játszani.

A súlyos vereségre magyarázat az is, hogy Supka Attila változtatott a Loki korábban bevált hadrendjén. A négy hátvéd előtt öt középpályás szerepelt a biztonság érdekében. Az 1. percben bekapott gól viszont olyan zavart okozott, hogy a debreceniek nem tudtak mit kezdeni ezzel a felállással. Szünet után változtatott a taktikán a vezetőedző, de a hátrányt nem sikerült csökkenteni. – Nem erre készültünk – nyilatkozta Supka Attila. – Az első félidőben súlyos egyéni hibákból kaptuk a gólokat. Képtelenek voltunk saját játékunkat játszani, csak a második félidőben valósítottuk meg elképzelésünket, de akkor már késő volt. Az idegenben lőtt gól ad némi reményt a visszavágóra. Példaként említeném, hogy a Debrecen közel állt a meglepetéshez, amikor a Bordeaux 5-1-re verte idegenben, és itthon csaknem behozta a négygólos hátrányt.

Mircea Lucescu, a Sahtar szakvezetője viszont nem tart egy esetleges debreceni meglepetéstől. Dicsérte játékosait a nyújtott teljesítményért, csupán azért volt kissé bosszús, hogy az első félidőben kihagytak három nagy helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!