Friss hírek

2006.01.22. 14:20

A tb-járulékcsökkentés felpezsdíti a gazdaságot

Kormányra kerülése esetén a Fidesz július 1-től mindenképpen bevezeti a tb-járulék tíz százalékos csökkentését, mert az felpezsdíti a magyar gazdaságot - mondta a nagyobbik ellenzéki párt elnöke a közszolgálati rádió vasárnap reggel felvételről sugárzott műsorában.

BAMA

Úgy számolunk, hogy a társadalombiztosítási járulék csökkentése 29-ről 19 százalékra 200 ezer új munkahelyet és 600 milliárd forintos költségvetési bevételt jelent - közölte Orbán Viktor a Vasárnapi újság című műsorban. A Fidesz elnöke a tb-járulékcsökkentési javaslatára kapott szocialista elutasítás kapcsán kiemelte: nem hiszi, hogy a tb-járulékcsökkentés ügyéből pártpolitikai kérdést kellene csinálni. Hozzátette: a csökkentés teremtené meg az alapot ahhoz is, hogy a következő négy év alatt be lehessen vezetni a 14. havi nyugdíjat.

Orbán Viktor a visszafogás helyett a növekedést serkentő, munkahelyteremtő szemléletet nevezte üdvözítőnek a magyar gazdaságban. Szerinte ha a jelenleg munka nélkül lévő vagy rendszeres munkával nem rendelkező 700 ezer ember el tudna helyezkedni, "a magyar gazdaság lényegében nem küzdene semmilyen leküzdhetetlen akadállyal" és nagyobb lenne a növekedés. Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy reagált a Fidesz elnöke által elmondottakra, hogy az "nem komoly és felelős politizálás, hanem egyszerűen szélhámosság."

Orbán Viktor azt gondolja, hogyha a valótlanságot elég sokszor hangsúlyozza, az egy idő után igazsággá válik, ami természetesen nincs így -tette hozzá. A szocialista politikus arra kérte az ellenzéki párt szakpolitikusait, hogy felelős módon fogalmazzák meg, és egységesítsék, hogy a tb-járulék csökkentése mennyi bevételkiesést jelent a költségvetés számára, és az új munkahelyteremtés mennyi idő alatt valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!