Friss hírek

2006.01.30. 16:21

A fiúknak is joguk van a szoknyához

Az USA New Jersy államában bíróság dönött arról, hogy a fiúk járhanak-e női ruhákban iskolába. Pedig az igazgatóság csak a rövidnadrágokat szerete volna kitiltani az intézményből.

BAMA

New Jersy állam egyik iskolájának igazgatója elhatározta, hogy megtiltja a rövinadrág viselését a tanulók számára. Ennek eredményeként most pert vesztett egyik tanítványával szemben.

Amikor hazaküldték átöltözni, Michael, aki így szerette volna kifejezni tiltakozását az értelmetlen rendelet ellen, női ruhába öltézve tért vissza az iskolába. Tanárai ezen talán még jobban felháborodtak, mint korábban a rövidnadrágon, ezért újra hazaküldték. Michael ezután egy másik női ruhában ment vissza.

Ekkor az igazgató figyelmeztette, hogy nem járhat többé abba az iskolába, ha még egyszer női ruhában vagy szoknyában jelenik meg. Michael ekkor panaszt nyújtott be egy amerikai emberjogi szervezethez, amelyik bírósági feljelenetéssel fenyegette meg az igazgatót a fiú nevében.

A komprimisszumos megoldás értelmében a fiúk továbbra sem járhatnak rövidnadrágban iskolába, azonban hordhatnak női ruhákat és szoknyát a tanítás ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!