Friss hírek

2006.02.03. 08:57

Gondok a pszichiátriai ellátásban

Németh Attila, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöki posztjának várományosa a Népszabadságnak elmondta, hogy Magyarországon megoldatlan a gondozás és a betegek nyomon követése, a terápia elsősorban a gyógyszeres kezelésre szorítkozik.

BAMA

 Egymillió embernek vannak alkoholproblémái, mintegy 100-100 ezer a skizofrének és a mániás depressziósok száma, s további félmillió ember mutat másféle pszichiátriai tüneteket. Egy krónikus skizofrén betegnek nyolc-tíz évet kell várnia, hogy bejusson egy ápolási helyre.

Molnár István, a betegek hozzátartozóit tömörítő szervezet vezetője ugyancsak a Népszabadságnak nyilatkozva ezt még azzal egészítette ki, hogy a családok sem kapnak támogatást, ezért mind több beteg marad magára.

A pszichiátriai betegek között egyre több a munkanélküli. A leszázalékolásoknál az első, a halálozásoknál a harmadik leggyakoribb ok valamely pszichés betegség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!