Friss hírek

2006.02.03. 09:35

Forgalmi korlátozások a határátkelőkön

Február elsejétől építési munkálatok miatt a közúti forgalomban a beremendi közúti határátkelőhelyen kell korlátozásokra számítani.

BAMA

A magyar-horvát átkelőnél a korlátozás várhatóan szeptember 30-ig marad érvényben. Az építési területet február 14-én adják át, majd ezt követően az építkezési munkálatok is megkezdődnek, tudatta közleményében a Határőrség szóvivője.

Kovács Iván szerint a határforgalom mindvégig napi 24 órán át biztosított lesz, azonban az utazóknak számítaniuk kell arra, hogy a forgalmat időszakosan egy sávra szűkítik. Beremendnél az utasforgalom jelenleg zavartalan, és a szakemberek a továbbiakban sem számolnak jelentős torlódással. A várakozási idő azonban a megszokottnál hosszabb lehet, ezért a határőrség az udvari, illetve a drávaszabolcsi átkelők használatát javasolja.

Március elseje és július utolsó napja között a határforgalom teljesen szünetel majd Lónyán, az ukrán oldalon; illetve augusztus 1-e és november 30-a között a barabási közúti határátkelőn is. Helyettük a beregsurányi határátkelőt javasolt igénybe venni. Szerb oldalon március első napjától július utolsó napjáig a bácsalmási, illetve augusztus 1-jétől november 30-ig a Tiszaszigeti Közúti Határátkelőhelyeken szünetel majd a forgalom.

Ezeken a szakaszokon a járműforgalmat Bácsalmásról Hercegszántóra, Tiszaszigetről pedig a Röszkei Közúti Határátkelőhelyre irányítják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!