Hírek

2006.02.05. 18:44

Lendvai :kibírható a koalíció az MDF-fel

Erős köztársaság – Sikeres Magyarország néven fogadta el az MSZP választási programját szombaton a párt országos választmánya. A testület miniszterelnök-jelöltnek egyhangúlag Gyurcsány Ferencet javasolta.

D.Á.

A választási program kapcsán Hiller István pártelnök kijelentette: a szocialisták sarokpontnak tekintik az egészségügy reformját. A politikus többek között munkahelyteremtést, iskolafelújítási programot és a nyugdíjreform folytatását ígérte, 2008-ra megteremtik az euró bevezetésének stabilitást biztosító feltételeit. A jövőbe történő beruházásokra kell most és a következő törvényhozási ciklusban összpontosítani – jelentette ki Hiller, aki szerint az uniós támogatásokkal olyan történelmi pillanatban van az ország, mint az 1867-es kiegyezés után.

Az MSZP országos lista első helyén Gyurcsány Ferenc áll, akit Hiller István, majd Szili Katalin követ. Lendvai Ildikó a negyedik, majd Horn Gyula következik a listán. Mécs Imre, a volt SZDSZ-es politikus a 15. helyen áll. A listával kapcsolatban Lendvai Ildikó vasárnap úgy fogalmazott: az a parlamenti frakció munkájának szempontjából „rendben van”. Az MSZP frakcióvezetője elmondta: szándékosan nem kerestek elismert embereket az értelmiségi körből, híres embereket sem a művészet, sem a sport világából. „Az elmúlt évek tapasztalatai azt bizonyítják, hogy őket a saját területükön szeretik az emberek, de nem feltétlenül a parlamentben szeretnék látni”.

Lendvai szerint az MSZP számára a győzelem esélyét jelentősen növelné, ha biztosak lehetnének abban, hogy az SZDSZ is bejut a parlamentbe. „Nagyon kell nekünk a parlamentbe az SZDSZ” – mondta a frakcióvezető. Azzal kapcsolatban, hogy az MDF-fel lehetséges lenne-e a koalíció, a frakcióvezető úgy fogalmazott: „nem gondolom, hogy az MDF szívesen venne részt egy MSZP-SZDSZ koalícióban, ám azt ki lehetne bírni, mert az MDF nem szélsőséges párt”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!