Friss hírek

2006.02.10. 12:26

Két páros szeretkezés után egy "egyéni"

Még a tartós párkapcsolatban élő férfiak is minden harmadik, a nők pedig minden negyedik alkalommal saját maguknak szereznek szexuális örömöt, derült ki egy németországi felmérésből. A nőknél ez a bizonyos negyedik alkalom sokkal gyakrabban vezet orgazmushoz, mint amikor a partnerük szereti őket, állítják a kutatók.

BAMA

A Focus című német lap által ismertetett felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett nőknek csak 61 százaléka jutott el az orgazmusig a legutóbbi szeretkezésekor, mégis 80 százalékuk azt mondta, hogy szexuálisan kielégültnek érezte magát. Amikor a kutatók a legutóbb átélt önkielégítésükre kérdeztek rá, a nők 88 százaléka válaszolt úgy, hogy szexuálisan kielégült, és ebben az esetben 93 százalékuk orgazmust élt át.

A férfiakról is kiderült, hogy ők sem mindig bízzák másra az örömszerzést. Viszont az ő esetükben más arányok jöttek ki a válaszokból: az erősebbik nem 80 százaléka állította, hogy szexuális kielégültséget érzett, amikor legutoljára magának szerzett örömöt, ugyanezt 88 százalékuk tapasztalta, amikor a partnerével szeretkezett. Párjukkal 96 százalékuk jutott orgazmushoz, pár nélkül ellenben csak 93 százalékuk. A két neves német szexológus által készített és most megjelentetett tanulmányból az is kiderül többek között, hogy a 30-45 év közötti férfiaknál két páros szeretkezésre jut általában egy önkielégítés, a hasonló korú nőknél pedig három az egyhez az arány.

A tanulmányt kritizálók szerint a kapott adatokat nem lehet teljesen reprezentatívnak tekinteni, mert csak két német nagyvárosban végezték el a felmérést, a kutatásból kirajzolódó tendenciák azonban mégis jellemzőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!