Hírek

2006.02.13. 09:52

Rekordmennyiségű hó Amerikában

Több ezer törölt légi járat, akadozó közúti és vasúti közlekedés, több tízezer áram nélkül maradt lakás. Az idei év első nagy hóvihara megérkezett az Egyesült Államokba.

BAMA

Az amerikai meteorológiai szolgálat tájékoztatása szerint rekord mennyiségű, közel 68,3 centiméter hó gyűlt össze New York város Central Parkjában, amelyre 1869 óta nem volt példa.

A Connecticut államban lévő Fairfieldre 68 centiméter, a New Yorki LaGuardia repülőtérre 64 centiméter, a Maryland államban lévő Columbiára 54 centiméter, a Pennsylvania államban lévő Philadelphia államra pedig több mint 30 centiméter hó hullott.

A havazást bonyolítja, hogy New Englad és több tengerparti területen a szélerősség eléri a 64 kilométeres sebességet, heves hóviharokat okozva. A heves hóesés miatt leállt a légi forgalom a Washingtoni Ronald Reagen Nemzetközi és több kisebb, helyi repülőtéren, a New Yorkban lévő három nagy légikikötőben, a LaGuardián, a JFK-n és Newarkon. A LaGuardia repteret a Szövetségi Légügyi Hatóság feltehetően hétfő reggel újra megnyitja.

A hó több területen katasztrófahelyzetet teremtett. Washingtonban 119 000, Baltimoreban 62 000, valamint New York és New Jersey államban több tízezer lakás és irodaépület marad áram nélkül. (objektív hírügynökség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!