Friss hírek

2006.02.16. 07:04

Harrach: az eddigi leggyengébb kormányteljesítmény

A nemzeti érdekek, szakmai kérdések háttérbe szorultak, és ilyen gyenge teljesítményt még egyetlen kormány sem nyújtott - mondta a lezáruló ciklusról a Kereszténydemokrata Szövetség (KSZ) elnöke a polgári választási szövetség más szereplőivel együtt tartott szerda esti, közös fórumukat megelőző sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.

BAMA

Harrach Péter szerint eddigi választási kampányútjaik fő tapasztalata, hogy "erősödő az igény a változásra" az egyéni és a társadalmi helyzet romlása miatt, ami "nemcsak anyagi, hanem eszmei, identitási kérdésekben" is érvényes. Sokfelé "azt érzik az emberek, hogy az ország hitele romlott Európa szemében". "

A kormány nem tekinti olyan fontosnak a nemzeti érdekeket, mint a kampány szempontjait, a szakmai kérdések háttérbe szorulnak és (...) sok a hazugság, és azt kell megélnünk, hogy a rendszerváltás óta a leggyengébb teljesítményű kormány van hatalmon" - mondta a KSZ elnöke.

Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület (KPE) elnöke a "szilárd néppárti létet tükröző" választási szövetséghez való tartozásban "a kistelepülések megerősítését, a mezőgazdasági egyensúly helyreállítását és a környezetterhelés jelentős csökkentését" szolgáló programok megvalósíthatóságát látja. Úgy vélte: egyedül a KPE alkalmas a kisgazda eszmeiség, értékek képviseletére a választáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!