Közélet

2006.02.19. 11:08

Magántőkére várnak a parkolóházak

Pécs | A gépkocsik számának erőteljes növekedésével már a lakótelepek parkolói is zsúfoltakká váltak. Még nagyobb gond várható a belvárosban. Az önkormányzat a megoldásra terveket készít, de magántőkére vár.

BAMA

A város komolyabb parkolási gondjai a belvárosban adódnak, azonban erre is vannak elképzelések, tudtuk meg városházi forrásokból. Különösen a 2010-es kulturális fővárosi év várhatóan megnövekedő idegenforgalma vet fel megoldásra váró kérdéseket. Az egyik megoldás a behajtási korlátozások szélesítése és szigorítása. Ezen túl parkolóházakat kell létesíteni. A szabályozási terv tartalmaz erre javaslatokat. Az egyik kijelölt hely a Kossuth tér alatti mélygarázs kiépítése, amelyre eddig kétszer írtak ki sikertelenül pályázatot, de rövidesen harmadszor is kiírják. A régi tűzoltólaktanya udvara parkolóházra vár, mint ahogyan az Anna utcai foghíj is legalább húsz éve. A szakemberek szerint a Széchenyi Gimnázium udvara alá is mélygarázst lehet építeni. Részletek a Dunántúli Napló holnapi számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!