Közélet

2006.02.22. 19:32

Két évet csúszhat a helyreállítás

Pécs | A költségvetési források szűkös volta miatt idén nem, várhatóan két év múlva fejeződnek be a mecseki uránbányászat rekultivációs munkálatai. A feladatot végző Mecsek-Öko Rt. kezdeményezte a határidőre vonatkozó kormányhatározat módosítását.

BAMA

– A rekultivációs munkálatok teljes befejezéséhez még mintegy 1,8 milliárd forint szükséges, ebből idén 400 milliót biztosít számunkra a költségvetés. Mivel utóbbi összegből egyéb feladatok ellátásra is fordítanunk kell, a még mintegy 40 hektárnyi befedetlen zagytározóból ebben az esztendőben mindössze 5 hektárnyi terület szakszerű rekultivációját tudjuk elvégezni – tájékoztatott a munkálatok és a finanszírozás helyzetéről Papp Béla vezérigazgató.
Mivel az összességében több mint 20 milliárd forint költségű munkát előíró kormányhatározat 2006. december végi határidőt tartalmaz, a társaság ennek módosítását, a feladatok 2008. évi befejezését kezdeményezi.

További információk a csütörtöki Dunántúli Naplóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!