Friss hírek

2006.01.18. 17:10

Megkezdődött a finn elnökválasztás második fordulója

Az előszavazás belföldön január 24-ig, külföldön január 21-ig lehetséges. A hivatalosan kijelölt választási nap január 29.

BAMA

A finnországi előszavazás nem levélben történő szavazást jelent. A választópolgárok a hivatalos, de csekélyebb számban üzemelő szavazóhelyeken voksolnak, személyazonosságuk és szavazati jogosultságuk igazolása után. Ezek főként a postahivatalokban továbbá a könyvtárakban, illetve egyéb állami intézményben találhatók, jelenti a CENA hírügynökség. A rendszer egyik előnye, hogy a voksát előre leadó polgár bármelyik szavazóhelységbe elmehet. Természetesen az előre szavazók a január 29-i választási napon már nem voksolnak újra.

A második forduló két jelöltje az első fordulóban győztes, ott 46,3 százalékot szerző jelenlegi elnök, Tarja Halonen és a 24,1 százalékkal második helyezett korábbi pénzügyminiszter, Sauli Niinistö azonnal az első forduló után, már a tegnapi napon megindította kampányát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!