Friss hírek

2006.01.19. 09:56

A magyar női labdarúgó válogatott idei tervei

A néhány éve alakult női U16-os csapat – a tervek szerint – március második felében mérkőzik meg Belgium válogatottjával, tájékoztat a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja.

BAMA

Még nem dőlt el, hogy Juhász Anita csapata Belgiumban vagy Magyarországon lép-e pályára, de valószínűbb, hogy mi rendezzük majd a meccset.

A románok ellen kezdenek az U19-esek: a Markó Edina vezette női U19-es csapat az ősz folyamán kivívta az Eb-selejtezők következő körében való részvétel jogát. A tervek szerint a felkészülést Romániában kezdi a csapat, március 6-án Aradon, majd két nappal később Szegeden (vagy környékén) csap össze a román és a magyar női együttes.

Április 12-én az osztrák válogatott ellen lép pályára az U19-es csapat. Ezt követően jöhetnek az Eb-selejtezők, április 25-29 között rendezik Szlovákiában a négycsapatos minitornát, amelyen a házigazdák mellett Olaszország és Hollandia ellen kell helyt állni. A torna végén csak az első helyezett jut tovább a kontinensviadalra. Kemény vb-selejtezők várnak a csapatra

A Telek András szövetségi edző által irányított felnőtt válogatott minden bizonnyal Horvátországban edzőtáborozik majd, és itt játszik barátságos mérkőzéseket, de szó van itthoni Szlovákia vagy Szlovénia elleni összecsapásokról is. Sőt, arra is van esély, hogy a csapat Japánban kezdje meg a felkészülést. Azután március 25-én Hollandiát, április 22-én Franciaországot fogadjuk vb-selejtező mérkőzésen. Május 11-én Angliában lép pályára a válogatott, szintén tétmérkőzésen. A franciák elleni meccs előtt még egy felkészülési találkozót tervez a szakmai stáb, tájékoztat a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja (www.mlsz.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!