Friss hírek

2006.01.21. 14:31

Az MDF nem kér a mézesmadzag-politikából

Az MDF feladata, hogy visszaszorítsa a két nagy párt által kínált mézesmadzag-politikát, jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke szombaton Budapesten, a párt országos választmányának ülésén.

BAMA

A két nagy párt továbbra is csak a megvalósíthatatlan álmokat ígérget a választóknak, hogy megszerezze a hatalmat, mondta a pártelnök. Dávid Ibolya szerint az MDF újra megbecsült politikai erő, amelyet tisztelet övez. Az MSZP és az SZDSZ, valamint a Fidesz által képviselt két nagy politikai tömb nagyon sok hasonlatosságot mutat, mondta. A gondoskodó államfelfogás, az egy kézben tartott irányítás, a látszat-önkormányzati működés, a hatalomgyakorlás módja, az ígérgetés és a demagógia, az osztogató politika mindkét pártra jellemző. 

Az ígéretek helyett a kampányban arról kellene szólni, milyen eszközökkel lehet csökkenteni a költségvetés hiányát, és milyen programokat kívánnak a pártok megvalósítani, mondta Dávid Ibolya. Az MDF számára kihívást jelent annak bebizonyítása, hogy lehet és kell a politikát másként csinálni, felelősen és őszintén. Azt hangsúlyozta, hogy az MDF a kampányban csak az igazat fogja kimondani. "Balról és most már jobbról is kísértenek a Kádár-rendszer legostobább hagyományai, kiskorúnak nézik a választókat, jólétet, dübörgő gazdaságot, teljes foglalkoztatást, gondoskodást hazudnak, miközben szeptembertől soha nem látott megszorító intézkedésekre kényszerül az ország, bárki legyen kormányon, s ha nem szeptembertől, akkor decembertől", mondta Dávid Ibolya. Kifejtette: az MDF programjának két legfontosabb eleme, hogy erőteljes gazdasági fordulatra, valamint a korrupció megszüntetésére van szükség. Ennek eszközeként említette az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését, egy központi közbeszerzési hivatal, valamint egy korrupcióellenes hivatal felállítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!