Hírek

2006.02.12. 16:25

Koalícióra léphetnek az egy- és kétfarkúak

Megjelentek az első sötét felhők az örök életet, ingyen sört és adócsökkentést ígérő Magyar Kétfarkú Kutya párt felett. Jelöltjeiről, akik egy kivételével, mind Nagy Istvánok, kiderült, hogy ügynökök voltak. Tréfás álmozgalmak, vicces kamupártok eddig is léteztek, de akkora feltűnést, mint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, még egyik sem keltett.

Éber Sándor

„Most csak azért nem plakátolok, mert ebben a hidegben megfagy a csiríz” – mondta lapunknak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) alapító atyja, a „nagykutya” Kovács Gergő. A jelenleg óriási médianépszerűségnek örvendő kétfarkú kutya két és fél évvel ezelőtt jelent meg Szeged utcáin matricákon. „Egy olyan pártot szerettem volna létrehozni, amely tulajdonképpen nem létezik, de aktívan kampányol, hogy kifigurázza a ténylegesen működő pártokat” – emlékezett vissza Kovács Gergő. „Megcsömörlöttem a kampányok jellegétől, hiteltelenségétől, az ígérgetési versenytől. Így nem lehet eldönteni, hogy kire adjuk a voksainkat. Négy éve már nem mentem el szavazni. Most a szavazólapra a kétfarkú kutya párt nevét írom fel és ikszelem be” – jelentette ki az MKKP szóvivője.

A kétfarkú kutya alakja pár éve született meg egy háromfejű kakassal együtt, amikor Kovács Gergő egy barátjával egy genetikai kutatóintézetet rajzoltak meg. Az MKKP-nek még az igazi pártok ígéretliciteit is sikerült überelnie. Örök életet, ingyen sört és adócsökkentést ígérnek. A jó választás azzal indokolják, hogy a kétfarkú kutya aranyos, így biztosan nem akar lopni. Aki pedig megunta az embereket, az pedig nyugodtan adhat esélyt más fajoknak is.

Minden jelöltjüket Nagy Istvánnak hívják egy kivétellel. Niner-Kuduri-Ussur személye azonban a mitikus ködbe vész, a titokzatos személyről Kovács Gergő nem árult le részleteket, mivel a mozgalomnak még nagy tervei vannak vele. A párt nem tervezi hivatalos indulását a választásokon, de a kampányban aktívan szeretnének részt venni. Az országszerte nagy tetszést keltő kétfarkú kutyának köszönhetően az egyik, meg nem nevezett párt megkereste Kovács Gergőt, azonban ő elzárkózott a tárgyalások elől. A kampány költsége mindössze 10 ezer forint volt, de Kovács Gergő rengeteg időt áldoz rá. Honlapját már több, mint 10 ezren látogatták meg.

Az Egyfarkú Kutya Párt (EFKP) közben lejárató kampányba kezdett a Magyar Kétfarkú Kutya párttal szemben. Az EFKP szerint – szlogenje egykutya, egy vezér, egy farok – a III/III-as történelmi olvasókönyv alapján az MKKP jelöltje Nagy István őrnagyként a III/III-1. alosztály vezetője volt Szegeden, tehát ügynök volt.

Az egyfarkúak azt is kiderítették, hogy a többfarkú kutyákat mesterségesen, embertelen körülmények között, kerámia célszerszámokkal tenyésztik egyfarkú kutyák felhasználásval. A pártot azzal is megvádolták, hogy az amerikai Ku-Klux-Klan logóján egy kámzsafejű, kétfarkú eb van, s a mozgalom fővédnöke pedig Bácsfi Diána.

[caption id="" align="alignright" width="250"] Forrás: MKKP
[/caption]Az EFKP alaposan ráígért a kétfarkúakra. Pártoló tagjai nemcsak az ingyen sört, hanem annak árát is megkapják, valamint egy torony órát lánccal. Az egyfarkúak minden lottószelvény-tulajdonosnak garantálják az ötös találatot függetlenül a kihúzott számok matematikai megfeleltetésétől. „Örülök az egyfarkúak megjelenésének, egyelőre fogalmam sincs, hogy kik állnak mögöttük. Tetszik a honlapjuk külseje, amely hasonlít azokhoz, mint amelyek hiteltelen álinformációkat, tévhiteket terjesztenek, amit valósnak hisznek” – kommentálta a riválist Kovács Gergő. „A múlt tisztázása és a viták lezárása után arra is van lehetőség, hogy koalícióra lépünk az egyfarkúakkal” – mondta a kétfarkúak szóvivője.

A pártok vérre menő harcát, mindenre kiterjedő ígéretdömpingjét korábban mások is kifigurázták. Az egyik ilyen előfutár volt a Pató Pál Párt, amelynek jogelődje a Pató Pál Asztaltársaság volt. A komlói antipolitikus, békés anarchista párt célja például a lustálkodási jog kivívása, a munka temetésének politikai előkészítése, a hintapolitika tökéletesítése. Egy ideális társadalmat kívánnak megteremteni, amelyben Kert-Magyarország, a dzsentri életmód és a kávéházi szocializmus harmóniáján alapszik. A magyar kártyának mint a haza és haladás szimbólumának kultikus tiszteletét szeretnék kivívni.

A jelenleg is aktív Magyar Hagyma Párt legutóbb azt követelte, hogy Sólyom László köztársasági elnök újra mondja el a beszédét, mégpedig zászló előtt. Az MHP szerint a szónoklat után valóságos katasztrófahullám érte Magyarországot, például Oroszország elzárta a gázcsapokat. Korábban II. Lajos és Horthy Miklós zászló nélküli beszéde okozta a mohácsi vészt és Trianont. „Sokan csalódtak a parlamenti pártokban, a demokráciában Magyarországon” – magyarázta a párt alakulásának okait Airling Antal, a párt elnöke. A Fidesz garanciatörvényét is kőbe vésetnék.  Erre például jelentkezett Belke István, Kiskunhalas egyik elismert sírkövese.

A Magyar Hangya Párt Süth Miklós főállatorvosnak fejezte ki legutóbb elismerését a szaloncukor-hisztéria példamutató és szakszerű kezeléséért. A főállatorvos ugyanis titokban tartotta a kólibaktériummal szennyezett édességet előállító cég nevét arra hivatkozva, hogy ha a gyártóról rossz hír jelenik meg, akkor a fogyasztók elfordulnak a cég termékeitől. A párt kommunikációs igazgatója, Ribánszky Félix szerint így elkerülhetővé vált, hogy a szeleburdi emberek kerüljék annak a cégnek a gyártmányait, amely baktériummal fertőzött.

A Magyar Sör Párt 12 pontjában többek között Felelős Sörminisztériumot Buda-Pesten, évenkénti Sörfesztivált, Nemzeti Sörsereget, Nemzeti Sörbankot követel sörhitellel, valamint uniót Serdéllyel. A pártnak az lehet tagja, aki bármikor, bármilyen körülmények között megivott egy pofa sört. Programjukban követeli a kisnyugdíjasok mindennapi söradagjának szavatolását, a zacskós sör bevezetését.

A világuralomra törő Magyar Ady Párhuzam és Nemzeti P... Párt (MAPNPP) a magyar és nemzetközi alkoholista, sördemokrata mozgalmak maradandó értékeire épít. A béke és biztonság, a kiegyensúlyozott gazdasági fejlődés, valamint a nemzeti alkoholisták jogainak érvényesülése érdekében elkötelezett híve a sörokratikus országok összegfogásának és szövetségeinek. A természeti és az épített környezetért való felelősséget féljózanon kívánja megvalósítani, amely szerint mindenki a maga portája elé hányjon. Határozottan fellépnek a józanság és a kiszolgálatlanság minden formája és megnyilvánulása ellen. Küzdenek a sörszegénység és a sörfogyasztásban való elmaradottság felszámolásáért.

Az Országos Választási Bizottságnál eddig 27 párt kérte nyilvántartásba vételét, huszonkettőt már be is jegyeztek. A 2002-es országgyűlési választásokon hasonlóan az idén is valószínűleg több, mint 30 párt fog indulni. Jelenleg 170 párt létezik Magyarországon. Közöttük olyanok is működnek, mint a Földlakók Élet Igazság Béke Szabadság Pártja, a Magyar Királyság Párt, az Általános Párt, a Tiszta Kezek Független Politikai Pártvagy a Sportolók és Sportkedvelők Pártja.

Regisztrálták az Emberek Jobblétét Teremtők Újszövetség Pártját, a Magyar Autós Pártot, a Harmadik Erő a Kisemmizettek Pártját és a Magyar Kender pártot is. Létezik még a Hazafias Népfront és a Magyar Szocialista Munkáspárt is. A rengeteg párt között azonban sok a fantom mozgalom is.

Pártot ma Magyarországon bárki alapíthat. Ezt egalább tíz olyan állampolgárnak kell kezdeményeznie, akik nincsenek eltiltva a közügyek gyakorlásától. A pártnak nyilvántartott tagsággal kell bírnia, tevékenysége nem ütközhet az alkotmányba, s elsődlegesen nem végezhetnek gazdasági-vállalkozási tevékenységet. A bíróság megállapíthatja tevékenységük megszűnését, ha párt egymást követő két választáson nem állít jelöltet.

Éber Sándor Az Országos Választási Bizottságnál eddig 27 párt kérte nyilvántartásba vételét, huszonkettőt már be is jegyeztek. A 2002-es országgyűlési választásokon hasonlóan az idén is valószínűleg több, mint 30 párt fog indulni. Jelenleg 170 párt létezik Magyarországon. Közöttük olyanok is működnek, mint a Földlakók Élet Igazság Béke Szabadság Pártja, a Magyar Királyság Párt, az Általános Párt, a Tiszta Kezek Független Politikai Pártvagy a Sportolók és Sportkedvelők Pártja.

Regisztrálták az Emberek Jobblétét Teremtők Újszövetség Pártját, a Magyar Autós Pártot, a Harmadik Erő a Kisemmizettek Pártját és a Magyar Kender pártot is. Létezik még a Hazafias Népfront és a Magyar Szocialista Munkáspárt is. A rengeteg párt között azonban sok a fantom mozgalom is.

Pártot ma Magyarországon bárki alapíthat. Ezt egalább tíz olyan állampolgárnak kell kezdeményeznie, akik nincsenek eltiltva a közügyek gyakorlásától. A pártnak nyilvántartott tagsággal kell bírnia, tevékenysége nem ütközhet az alkotmányba, s elsődlegesen nem végezhetnek gazdasági-vállalkozási tevékenységet. A bíróság megállapíthatja tevékenységük megszűnését, ha párt egymást követő két választáson nem állít jelöltet. Forrás: MKKP -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!