Hírek

2006.02.14. 19:56

A parlamenti pártok nem akarnak tandíjat

Egyértelmű nemet mondott a négy parlamenti párt képviselője a tandíj bevezetésére azon a felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében tartottak Budapesten kedden.

BAMA

Sándor Klára, az SZDSZ ügyvivője elmondta: az SZDSZ nem akar tandíjat bevezetni, ugyanakkor utalt arra, hogy az új felsőoktatási törvényben jelentős előrelépés: nem az első, hanem egy diploma ingyenes.

Arató Gergely, az oktatási tárca politikai államtitkára, szocialista politikus szintén nemet mondott a tandíjra, hozzátéve: az új felsőoktatási törvény azt is rögzíti, hogy 12 félév ingyenes az államilag finanszírozott képzésben.

Sió László, a Fidesz oktatási programszóvivője egyértelműnek nevezte pártja álláspontját, amely szerint elutasítják a tandíjat.

Almássy Kornél az MDF alelnöke közölte: nem tervezik a tandíj bevezetését. Úgy fogalmazott: a legérthetetlenebb cselekedet volt 1994-98 között a tandíj, amely nem hozott komoly bevételt az államnak.

Néhány hallgató a jelenlévők közül tapssal fogadta azt a megjegyzését, hogy ugyanakkor hálás érte, mivel hozzájárult az akkori szocialista kormány bukásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!