Friss hírek

2006.02.22. 14:43

152 ezer hektár víz alatt

Tovább nőtt a belvízzel borított területek nagysága az országban, így már 152 hektár áll a víz alatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán.

BAMA

"Romlott, de nem kritikus a helyzet", a következő napok időjárásától függ, várható-e javulás - mondta Dobson Tibor, aki utalt arra, hogy kedden még csak 140 hektárt borított a belvíz. Közölte, jelenleg 81 településen rendeltek el valamilyen szintű  védekezést Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében. Debrecenben a legnehezebb a helyzet, itt harmadfokú védekezés van érvényben. További 27 településen másodfokú védekezést tartottak indokoltnak - tette hozzá. Dobson Tibor elmondta, eddig 20 épületet kellett elhagynia összesen 87 ott lakónak, akiket átmenetileg szállókra költöztettek. A szóvivő kitért arra is, hogy a hóolvadás és az esők ellenére továbbra sincs a lakosságot fenyegető árvízveszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!