Friss hírek

2006.02.02. 08:12

4,4 százalékkal nőhet a GDP

Az egyensúlyi mutatókban idén csak stagnálás vagy lassú javulás várható, míg a növekedési dinamika élénkül - állapítja meg előrejelzésében az Ecostat.

BAMA

A kutatók szerint 4,4 százalékos GDP-bővülésre van kilátás, az év egészében 2 százalék körül alakulhat az infláció, amelyet a háztartások fogyasztásának növekedése mellett jelentősen mérsékel a felső áfakulcs változása, adta hírül a közszolgálati MTV. A jegybanki alapkamat év végére 5,25 százalékra apadhat, de kedvezőtlen monetáris és fiskális feltételek mellett nem zárható ki magasabb szint sem. Az export várhatóan 10,8, az import 10,5 százalékkal gyarapodik az év során. Összesen 4 milliárd euró külföldi működő tőke érkezhet az országba, a folyó fizetési mérleg 7,1 milliárd euró körüli, az államháztartás pedig a GDP 7,4 százalékának megfelelő hiánnyal zárhat. A bruttó átlagkeresetek 6,5 százalékkal emelkedhetnek. Az építőipari termelés 6, a kiskereskedelmi forgalom pedig 4,6 százalékkal nőhet 2006-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!