Hírek

2006.02.05. 14:37

Tizenöt évre is ítélhetik a pesti túszejtőt

Figyelemfelkeltés volt a célja annak a 19 éves fiatalembernek, aki csütörtökön másfél óráig fegyverrel tartott sakkban tíz embert egy budapesti családsegítő központban. A túszejtő rendőrségi kihallgatásán kiderült: akciója nem spontán ötlet volt, hiszen már gázpisztollyal érkezett a hivatalba.

Vég M.

„Eredetileg állásajánlatért ment be a családsegítőbe, de miután nem tudtak neki munkát ajánlani, úgy gondolta, hogy így hívja fel a figyelmet a helyzetére” – mondta lapunknak Schön Péter. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense tájékoztatása szerint még vizsgálják, honnan volt fegyvere a férfinak, akivel hamarosan pszichológus és elmeorvos is beszélni fog. R. István jelenleg őrizetben van, de a rendőrség indítványozta letartóztatását. Mint kiderült, a meggondolatlan túszejtőt fegyverrel elkövetett emberrablással gyanúsítják, amiért 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A Kárpáti Miklós alezredes vezette túszszabadító akciócsoport lövés és személyi sérülés nélkül menekítette ki a foglyul ejtett tíz embert, illetve ártalmatlanította R. Istvánt. Tettükért jutalomra számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!