Sport

2006.11.10. 13:16

Amerikába készül a pécsi teniszező lány

Pécs | Meglehet, hogy hamarosan egy pécsi teniszező nevét is olvashatjuk a női játékosok világranglistáján. Bíró Laura Zsófia, a PVTC versenyzője ugyanis november végén egy hónapra az Egyesült Államokba utazik, és ha ott jól szerepel, akkor egyéves szerződést is kaphat.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Onnan pedig tényleg csak néhány lépés az élmezőny. Legalábbis Sáros Zoltán edző ebben bízik.
– Zsófi „fiúsan” jászik, egy kézzel üti a fonákot, erősek a tenyeresei, és a nyesés sem idegen tőle. Ez azt jelenti, hogy még vannak tartalékok a játékában. Ha ezeket tovább tudja fejleszteni, és erre az Egyesült Államokban minden esély megvan, akkor valóban elérhető lesz a kétszáz közé kerülés. Ott pedig már tényleg nüanszok döntenek – mondta a tréner.

A fiatal teniszező – aki néhány hónapja a Buda-Cash Korosztályos Magyar Bajnokságon a 16 évesek között egyéniben és párosban is az élen végzett – a napokban egy horvátországi versenyen szerepelt. Itt figyelt fel rá Hardy Hesse, aki a Ken Flasch Tennis Academy képviseletében kelet-európai országok tehetségeit kutatja. Az amerikai edző összesen hat fiatal lányt invitált Floridába. A két román, egy-egy bolgár, bosnyák, és szlovák játékoshoz csatlakozhat Bíró Laura Zsófia is.

– Jelenleg nagyon fontos, hogy jól megtanuljak angolul. Ezért most különórákra is járok. Természetesen izgulok kicsit, még akkor is, ha nem ez lesz az első alkalom, hogy egyedül utazom külföldre. Előfordult már, hogy hosszabb ideig nem találkoztam a családommal, hiszen 11 évesen már kinn töltöttem egy hónapot Svájcban, 12 évesen pedig két hetet Franciaországban – mondta el a fiatal versenyző.

A biztonságos nyelvtudásnál is lényegesebb azonban, hogy Zsófi továbbra is helyt álljon a teniszpályán, hiszen a most kiválasztott hat lányból négyre egyéves szponzori szerződés vár. A PVTC játékosának ezért elsősorban a következő két tornán, az Orange Bowl és a Prince Cup mérkőzésein kell bizonyítania.

Szakértők egyébként már korábban is felfigyeltek az ifjú sportolóra. Ennek is köszönhető, hogy évről évre egyre többet játszik külföldi tornákon. Ám a PVTC-nél is megbecsülik: ahogy Horváth Rita ügyvezető lapunknak elmondta, nem véletlen, hogy fiatal kora ellenére Bíró csapatban az első pályán játszik náluk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!