Sport

2007.09.13. 11:48

Törés miatt tanulmányi szabadságon a teniszreménység

Pécs | Hazatért Floridából, a Hardy Hesse Tennis Academy-ről a PVTC teniszezője, Bíró Laura Zsófia – még ha nem is egészen úgy, ahogy elképzelte. A fiatal sportolónak ugyanis egy sérülés miatt korábban kellett repülőre szállnia.

Fülöp Z. (DN)

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A floridai akadémiát felépülése után is folytatni kívánja Bíró Laura Zsófia (fotó: DN)
[/caption]– Elméletileg szeptember tizenhetedikén érkeztem volna, ám néhány hete egy szerencsétlen mozdulat után eltört a szárkapocs-csontom – vázolja a helyzetet a teniszező. – Nem kellett megműteni a lábam, szóval nem annyira súlyos a helyzet, de hát sportolni egyáltalán nem tudok, s ez napról napra egyre jobban zavar.

Egyvalamit nem változtatott meg a sérülés: Bíró Laura Zsófia az eredeti tervek szerint is októberben vizsgázna az Idegenforgalmi Szakközépiskolában, mivel a tanulmányait Amerika miatt sem akarta elhalasztani.

– Az igaz, hogy most legalább tényleg nincs más dolgom, mint hogy készüljek, tanuljak, de azért jobb lett volna, ha mellette teniszezhetek is. Ráadásul a sérülés miatt több versenyt is ki kellett hagynom, ami a ranglista-helyezés szempontjából hátrányt jelent – fűzi hozzá a sportoló.

Kérdésünkre a teniszező megerősítette: úgy tervezi, hogy október végén, november elején ismét az óceán túlpartjára utazik, mivel véleménye szerint rengeteget fejlődött az elmúlt évben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!