Egyéb

2004.10.14. 10:47

Hírek – újdonságok

BAMA

Akár öltöztethet is a laptop
Divatos laptopokat mutatott be a nemzetközi divattervező, Roland Mouret. Az Intel három, korlátozott példányszámban megjelenő készülékét
a tervező elsősorban azoknak a nőknek ajánlja, akiknek életében egyre fontosabb szerepet kap a hordozható számítógép. Ezért aztán munkaeszközüket is nyilván trendivé és egyedivé szeretnék alakítani.

Már kopogtat az óriás LCD-tévé
Bemutatta a Sharp 65 hüvelykes (azaz 165,1 cm-es) LCD-tévéjét a napokban egy rendezvényen. A 1920×1080 képpontfelbontású tévék gyártása előreláthatólag a jövő év közepén kezdődik – feltéve, ha lesz elég előrendelés a valószínűleg csöppet sem olcsó készülékre.

Újabb filmstúdió a Blue-ray mellett
Csatlakozik a Blue-ray technológiával dolgozó vállalatokhoz a neves filmstúdió, a 20th Century Fox. Az amerikai cég szóvivője sajtótájékoztatón a napokban hozzátette, hogy bár a nemzetközi filmpiacon a közeljövőben nem tervezik az új technológia felhasználását, magát a kezdeményezést lehetőségeik szerint minden eszköz-zel támogatni fogják. 

Ezer gigabyte egy CD-méretű lemezen
Új optikai adattárolási koncepció mutatkozott be egy tajvani rendezvényen. A londoni Imperial College kutatói által kifejlesztett technológia akár 1 terabyte-os, azaz ezer gigabyte-os kapacitást ígér.

Linuxon is büntet a Doom 3
Nincs megállás a Doom körül: az Id Software kiadta a játék Linux alatt futó változatát. A  játék minden vonatkozásában megegyezik az eredeti változattal, de futtatásához szükség van az eredeti CD-kre.

Egyre több a veszélyes vírus
1485 új rosszindulatú vírust észlelt az elmúlt hónapban a TrendLabs az előző év azonos időszakában regisztrált 250 új rosszindulatú vírussal szemben. Az észleltek kétharmadát trójai programok, egyharmadát férgek teszik ki.

Mortal Kombat: már mobilon is
Klasszikus játékkal jelentkezik a THQ Wireless cég. Ezúttal az egyik legismertebb verekedőt, a Mortal Kombatot fogják telefonképessé átdolgozni. A megjelenést még erre az évre ígérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!