Egyéb

2005.01.20. 07:11

Mini fotólaborral a helyszínen készül a kép

A Polaroid fényképezők varázsát aligha kell bárkinek is ecsetelni. Egy gombnyomás, és jön a kép. A digitális fényképezőkön is frissiben visszajátszható a megörökített pillanat, az apró LCD-kijelző azonban nem az igazi. Úgy tűnik, erre is van megoldás.

Bóta B.

[caption id="" align="alignleft" width="222"] Még füle is van a hordozható fényképnyomtatónak
[/caption]Mint oly sok esetben, most is a kicsinyítés az élmény kulcsa. Pontosabban a hordozható önálló fotónyomtató. Az Epson PictureMate néven futó készüléke mindössze akkora, mint egy átlagos női kézitáska, és 2,7 kilogrammos tömegével sem okoz senkinek különösebb kihívást. Igaz, plakátot nyomtatni körülményes lenne vele, de a 10×15-ös képmérettel könnyedén megbirkózik.

Nem is akárhogy. A szokásos három-négy patron helyett a PictureMate hat nyomtatófejjel biztosítja, hogy képünkön a valós színek köszönjenek vissza. Igaz, a minőség időt követel: egy fotó kinyomtatása legalább két-három percbe telik.

A hordozhatóságnak alapvető feltétele a széles körű alkalmazhatóság, és a PictureMate ebben jeleskedik. Képet lehet az összes népszerű memóriakártyáról, a nyomtatóhoz csatlakoztatott fényképezőgépről, bluetooth-adapterrel mobiltelefonról, USB-csatlakozón keresztül külső adattárolóról vagy akár számítógépről is nyomtatni. Utóbbi tényleg csak egy lehetőség a sok közül, a PictureMate PC nélkül is tökéletesen végzi a dolgát.

Maroktelefon után marokkamera

Inkább érdekes, mint hasznos a Panasonic aprósága. A 12,3 cm hosszú, 420 grammos Digicam NV–GS150 nem igényel lapáttenyeret, elég hozzá egy kecses női kéz. Játéknak tűnhet, de három darab, a vörös, a zöld és a kék színárnyalatokat kezelő, 800000 pixeles érzékelője hamar rácáfol erre. Igaz, ehhez meg kell tanulni eligazodni az apró kezelőfelületen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!