Egyéb

2005.01.28. 07:45

Szilvás, káposztás csirkecombok burgonyával

Hozzávalók 4 személyre: 4 db csirkecomb, 40 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt hús, 2 babérlevél, 1 kisebb darab egész fahéj, 20 szem aszalt szilva kimagozva, 0,5 dl olaj, só, csirkefűszer-keverék. A körethez 50 dkg burgonya.

BAMA

Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, bőrüket lehúzzuk. Kimossuk a káposztát, majd 1-2 dl vízzel feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, a fahéjat, sót és a kockára vágott füstölt húst, majd letakarva 40 percig főzzük. A csirkecombokat beszórjuk a fűszerkeverékkel, és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalán elősütjük. A húst beleteszszük a káposztába, és 20 percig együtt pároljuk őket. Ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül a korábban vízben vagy borban áztatott szilvákat rászórjuk, öszszerázzuk, és további 10 percig pároljuk. A körethez a héjában megfőzött, megtisztított burgonyá-kat nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, majd a csirke sütéséből visszamaradt olajos serpenyőben kicsit átpirítjuk.

Elkészítési idő: 90 perc
Ára: kb. 390 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!