Egyéb

2005.01.22. 07:26

Válasszon illatot az egyéniségéhez!

Németh Zs.

[caption id="" align="alignleft" width="174"] Ne permetezze a ruhájára a parfümöt, mert pecsétet hagyhat az anyagon
[/caption]A jól megválasztott illat bódító, izgalmas, egyesül benne a természet csodája és a vegyészek tudása. A sportos parfümökben fanyar citrusfélék vibrálnak, a természetes aromák az erdei levegő illatát idézik. A legfinomabb illatszerekben gyümölcsök, virágok, mohák, különleges fakérgek illata keveredik sajátos összhangot alkotva.
Ne vegyen parfümöt azért, mert az illatot a barátnőjén kellemesnek érezte. Mindenkin más hatást kelt egy-egy vegyület, próbálja ki a saját bőrén. A reklámcélból osztogatott illatminták segítenek, hogy rátaláljon az igazira.
Hasonló illatok közül két-három fajtát, eltérőekből öt-hat félét tudunk egymás után összehasonlítani. Egyes parfümériákban kis papírlapocskák találhatók a parfümök nevével, hogy könnyebb legyen a válogatás. Vásárlás előtt érdemes az anyagot a csuklón is kipróbálni, mert így lesz teljes a kép.

Típusát meghatározza az alkalom és a hangulat

- Pulzuspontokra cseppentse, mert a meleg jobban kidomborítja az illat jellegét. - Napozáskor soha ne használjon illatszert, mert kipirosodhat, foltossá válhat tőle a bőre. - Ne permetezze közvetlenül a ruhájára, mert pecsétet hagyhat az anyagon. - Tartson többféle parfümöt, és válassza mindig a hangulatához és az alkalomhoz legjobban illőt. - Ha azt akarja, hogy az illatot sokáig őrizze a bőre, válaszszon töményebb fajtát. Az eau de parfum illatanyag-tartalma 6 százalék, az eau de toilette-é 3 százalék, az eau de cologne-é mind-össze 2 százalék. A parfüm a legtöményebb az illatszerek között, 20 százalék körüli illatanyag-tartalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!