Egyéb

2005.07.23. 00:00

Akit először megpillantunk

Akkor is, ha vitatkozunk, ha összezördülünk vele vagy ha olykor elfelejtjük megcsókolni a kezét. A legnehezebb pillanatokban is mellettünk áll, számíthatunk rá.

BAMA

1. A beosztotti
Aki soha nem ellenkezik gyerekével. Jellemző: ahogy te akarod, édesem – hangzik a mama kedvenc mondata. Barátai boldogan látogatnak önökhöz, mert számukra olyan, mintha ő ott sem lenne. Tanács: valószínűleg sokan irigylik az édesanyjáért. A hiba ebben csak az, hogy így nincs kihez fordulnia tanácsért.

2. A régimódi
Anyukája úgy képzeli, hogy még mindig hátulgombolós. Nem akarja megérteni: lánya már felnőtt, és nem csak teára hívja föl a barátját. Jellemző: amikor ön felvesz egy vállpánt nélküli ruhát, anyja kendőt terít meztelen vállára. Ha barátja telefonál, a mama előtt kínosan érzi magát. Tanács: magyarázza meg édesanyjának, attól, hogy a körmét festi, még lehet tisztességes.

3. A tinis
A mama úgy viselkedik, mintha tizenéves lenne. Jellemző: kölcsönveszi ruháit, s lelkesen otthon marad, ha ön házibulit tart, mi több, beáll táncolni neonszínű pantallójában. Tanács: nem tudja, ne is akarja megváltoztatni. Úgy szervezze az életét, hogy ne kelljen bevonni a programjaiba. De inkább örüljön, hogy milyen fiatalos mamája van. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!